Improvisatietheater: Korte Vorm & Personages

Heb je zin om improvisatietheater uit te proberen? Wil je een wekelijks moment om even niet in je hoofd te zitten en spontaan theater te maken met een leuke groep mensen? Dan ben je heel erg welkom in deze cursus Improvisatietheater: Korte Vorm & Personages. 

 

Wat is improvisatietheater? 

Improvisatietheater is een vorm van theater, waar de spelers ter plekke bedenken wat er gebeurt. De tekst, de bewegingen, de personages, het verhaal: alles. In een cursus improvisatietheater leer je stap voor stap hoe je dat doet. En in de praktijk blijkt dat die stappen heel leuk zijn om te doen. Er wordt altijd veel gelachen, en ook veel geleerd. 

 

Wat kun je verwachten?

  • Verrassende oefeningen: Elke week krijg je leuke oefeningen over in het moment reageren, luisteren, je plan loslaten en personages spelen.  
  • Verschillende improvisatievormen: We spelen games en korte vormen die je misschien kent van theatersport of De Lama’s, en we improviseren vrije scènes die variëren van grappig en theatraal tot emotioneel en ingetogen.
  • Personages spelen: We gaan aan de slag met personages: soms dicht bij jezelf en soms groot en uitgesproken. Dat doen we aan de hand van lichaamstaal en stem. 
  • Een leuke groep mensen: We doen improvisatietheater echt met elkaar. Dus binnen no-time ken je je medespelers, vormt er zich een groep en worden er plannen voor na-borrelen of theaterbezoekjes gemaakt. 

 

Wat als ik al ervaring heb?

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als spelers met (een beetje) ervaring. Docent Laura is al meer dan 20 jaar docent en actrice, en geeft ervaren spelers op verzoek graag extra uitdaging. Dit is ook een perfecte cursus om eens écht nieuwe personages te leren spelen. 

Je kan trouwens ook kijken naar de cursus op maandag om 20:15 uur. 

 

Wat als ik het toch niet zeker weet? 

Tijdens de les is er genoeg ruimte voor vragen, het niet snappen, het metéén snappen, even zitten en kijken, of juist opspringen en spelen. 

En weet: je zit nergens aan vast, want de eerste les geldt als proefles. Als je nog nooit eerder bij ons les hebt gehad, en je hebt na de 1e les toch het gevoel dat het geen match is, dan kan je ons dat binnen 3 dagen laten weten. We annuleren dan kosteloos je inschrijving. Geen probleem. 

 

Kortom…

Improvisatie is de leukste manier om bezig te zijn met spontaniteit, creativiteit en het maken van theater. Je hoeft niet grappig, snel of lenig te zijn, dus kom gewoon langs!

Maandag 16 sept – 9 december (Geen les op 28 oktober en 2 december. Eindpresentatie zaterdag 30 november)
18.45 tot 20.15u
€ 215,- voor 12 lessen
Locatie: Lokaal 3 – De Geus (Geuzenweg 84, Hilversum)
Dit is een rolstoeltoegankelijke locatie.

You got curious about our new ‘tickets for members only’? You want to become a Flock Member?

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Improvisatietheater: Korte Vorm & Personages
12 weeks course Improvisatietheater: Korte Vorm & Personages
215,00
Improvisatietheater: Korte Vorm & Personages - Members Ticket
This ticket is for members only.
215,00
Improvisatietheater: Korte Vorm & Personages - Payment in 2 times
12 weeks course Improvisatietheater: Korte Vorm & Personages - Payment in 2 times | ticket paid in 2 times
215,00

Location

Teacher

Map